Het is woensdag 29 juni 2016

      Reacties uitgeschakeld voor Het is woensdag 29 juni 2016

De Roege Boys | Niet roken maar smokenIk ben weer achter mijn pc gekropen in de studio. De tweede blog moet vanavond geboren worden. Het is nog geen eenvoudige zaak om te beginnen. Het is zeker geen kwestie van binnenkomen, rechtstreeks naar de studio lopen, PC starten, stoel op comfortabele stand en begin maar met typen…… Neen, integendeel, binnenkomen en eerst iedereen met een ferme boks begroeten. Meestal is er altijd wel een gast op visite, vanavond is Wim erbij. Dan eerst even helpen de laatste tafels klaarzetten (de andere boys hadden het grootste gedeelte al gedaan) voor onze ontbijtgasten morgen: “ Roeg & Roem” Daarna even de laatste creaties bekijken en onderwerpen aan een kritisch blik. Wat kan er beter? Wat kan er anders? Na links en rechts een prietpraatje kom ik aan in de studio. Daar zit Johan. Haar in de war, met een verwilderde blik kijkt hij naar een monitor en als een bezetene typt hij op het toetsenbord. Ondertussen neuriet hij een Disney deuntje. Al bij al een angstaanjagend aangezicht en ik twijfel even of ik veilig naast hem kan gaan zitten achter de pc. De pc, dat is ook een verhaal op zich. Aangezien we met “ gerecycled” materiaal werken is het niet hup, pc aan en we hebben beeld, en even zo belangrijk, we hebben verbinding met het wereld wijde snelweg…. Neen, ook in dit geval is geduld een schone zaak…. Ook als het lang duurt. Maar… het is gelukt…. Voor nu…

Morgenvroeg moeten we om 7:00u aanwezig zijn want dan komt de organisatie van Roeg en Roem de voorbereidingen treffen voor het ontbijt. De tafels staan klaar, de stoelen zijn aangeschoven en om het geheel af te maken in Roege Boys stijl, hebben we op de tafel een loper gelegd van behang. We zouden vanavond eigenlijk de eerste helft van de avond gaan klussen en het laatste uurtje even alles schoonmaken. Vanavond bij onze start, hebben we toch besloten om de hele avond maar schoon te maken. Dat is wel nodig, want uiteindelijk is ons onderkomen geen restaurant maar een werkplaats (lees speeltuin voor 25+ kinderen)

Wat verder opvalt tijdens de start, de vergaderingen en de pauzes, is dat er nog amper gerookt wordt door de boys! Bijna alle boys zijn gestopt met roken en gestart met dampen. De elektronische sigaretten gaan als vredespijpen over de tafel. Smaakje hier, geurtje daar, hoesjes, opladers en natuurlijk wordt de lengte van het apparaat vergeleken. Volgens HJ gaat het niet om de grote, maar om hoeveel eruit komt. Nog slechts 1 van de boys staat in de weg dat we de “werkvrije rookplek” kunnen opdoeken.

Wat staat er verder nog op het programma deze week? We gaan binnenkort een eerste bijeenkomst organiseren met de vrijwilligers van de spooktocht van vorig jaar. De advertentie voor nieuwe vrijwilligers staat al op de wijkwebsite vinkhuizen.nl. We hebben een budget vrijgemaakt voor promotie. We zijn nu aan het brainstormen hoe we dit budget gaan inzetten. Het plan voor de subsidieaanvraag “ Wijken voor jeugd” is bijna af en kunnen we volgende week indienen.

Kortom, er staat weer voldoende in onze planning. De ander boys zijn klaar met schoonmaken dus ik stop ook met typen. Ik ben er onderuitgekomen! De eerst volgende grote uitdaging: MORGEN OM 7:00u AANWEZIG ZIJN!