Timmerdorp Vinkhuizen

Zombie Apocalypse 2024 - Op zaterdag 16 maart organiseert de Roege Boys een Zombie Apocalypse achter op Zernike. Dit zeer spannende, maar ook heftige evenement doe je samen in een groep van 4 –... Lees verder »

Marcel doet voor hoe het moet op Timmerdorp 2019 (foto: Peet)

Het jongerenwerk van WIJ Vinkhuizen merkte dat de kinderen uit Vinkhuizen wegens armoede vaak niet kunnen meedoen aan het Timmerdorp Groningen, wat jaarlijks plaatsvindt op het Suikerunieterrein (de kosten daarvan zijn € 45 per kind).
De Roege Boys zag hierin een uitdaging en heeft besloten met ingang van 2019 een eigen timmerdorp te organiseren dat gratis toegankelijk is voor de kinderen uit de wijk.

De kinderen leren in een paar dagen hutten bouwen onder begeleiding van ouders en De Roege Boys. De laatste dag is er naast het bouwen ook gelegenheid tot spelen.
Gedurende deze dagen wordt er voorzien in voldoende drinken en een eenvoudige lunch en er is plaats voor zo’n 60 kinderen.

Naast De Roege Boys zijn verschillende organisaties bij dit initiatief betrokken: het jongerenwerk van Wij Vinkhuizen (o.a. voor de werving van deelnemers en opname in het jongerenwerkprogramma voor de zomervakantie), het jongerenwerk van Wij Selwerd (o.a. voor advies over de organisatie, het evenement is naar voorbeeld van het timmerdorp Selwerd) en Backbone050 (voor het beschikbaar stellen van het terrein en van de houtopslag).
Uiteraard wordt er dankbaar gebruik gemaakt van diverse materialen, zoals pallets en ander hout, die de sponsoren ter beschikking stellen.

Dolle pret tijdens het spelen op je zelfgebouwde hut (foto: Peet)