Spooktocht Vinkhuizen

Het team acteurs van de spooktocht in 2018 (foto: Caroline)

Jaarlijks wordt er in het weekend rond Halloween een weerzinwekkend goeie spooktocht voor de jeugd uit Vinkhuizen van 10 jaar en ouder georganiseerd.

Inmiddels is het een populaire traditie in de wijk en iedereen die houdt van een beetje spanning en sensatie heeft er wel eens van gehoord of er aan deelgenomen. Elk jaar wordt de spooktocht rond een bepaald thema georganiseerd met bijpassende scenes, decors en kostuums.

Tijdens de spooktocht is er plaats voor bijna 300 deelnemers, die in groepjes van zes een parcours volgen rond het gebouw en op het terrein en water rond Backbone050 aan de Travertijnstraat 12.
Het parcours bestaat uit ca. 20 zelfgebouwde decors, scenes met gegrimeerde en gekostumeerde acteurs en diverse geluiden, video’s, verlichting en andere special effects.

Naast De Roege Boys zijn verschillende organisaties bij dit initiatief betrokken: het jongerenwerk van Wij Vinkhuizen voor de begeleiding van de jeugd en Backbone050 voor het beschikbaar stellen van het gebouw en terrein.

De toegangsprijs voor de deelnemers is gratis. Zo kunnen ook de jeugdigen van gezinnen met de allerlaagste inkomens aan dit evenement deelnemen.
Voor verreweg het grootste deel van de kosten, de materialen voor de decors en kostuums, wordt gebruik gemaakt van recycling van materialen en van sponsoring in natura van diverse bedrijven.

De Roege Boys voor een decor van de spooktocht in 2017 (foto: Anton Markov)