Het is woensdagavond 6 juli 2016

      Reacties uitgeschakeld voor Het is woensdagavond 6 juli 2016

broodje lidlMet tranen in de ogen loop ik veel later dan gepland de werkplaats binnen. Ik groet niemand, geen boks links, boks rechts, geen prietpraatje, niet kijken naar de laatste creaties met een kritisch blik, neen, ik loop linea recta naar de studio. Daar zie ik Johan zitten. Rood aangelopen, staf in zijn hand, hoorntjes op zijn voorhoofd, omringd door vlammen. “Johan….!” Roep ik zonder aarzeling. “Waarom heb je mijn blog van vorige week niet online gezet…?

Met een blij gevoel loop ik veel later dan gepland de werkplaats binnen. De rit op mijn scooter in het laatste beetje zon van vandaag hebben me goed gedaan. Bij mijn eerste blik de werkplaats in word ik meteen blij! De dames van de organisatie van de burendag van de Goudlaan / Briljantstraat zijn op bezoek! Amber, Rilana en Jacqueline (Adessa kon er helaas niet bij zijn maar zit wel in de organisatie)! Geweldig. Deze dames hebben we vorig jaar ondersteund tijdens de burendag en ook dit jaar hebben ze ons gevraagd. Deze burendag  aan de Goudlaan op 24 september, verzorgen we weer spelletjes (versie 3.0), we maken de BBQ en we komen uiteraard met de Roege Bus van waaruit we ook een lekker mopje muziek zullen verzorgen. Buiten dat het voor de boys natuurlijk altijd leuk is om vrouwelijk bezoek te mogen verwelkomen (de afwas moet ook af en toe gedaan worden 😉 is de reden van hun bezoek ook prachtig. Ze komen een avondje helpen schilderen aan de spelletjes die we voor hun aan het maken zijn! Als dat geen participatie pur sang is! Wat zullen Evert, Jolanda, Paul en de rest hier van smullen! We zijn op de goede weg in Vinkhuizen!

Nieuwsgierig loop ik veel later dan gepland de werkplaats binnen. Het lawaai van bruut gereedschap, vastgehouden door bruut gespierde armen, die weer vastzitten aan het brute lichaam van een aan alle veiligheidsvoorschriften voldoenende Marcel, knalt mijn gehoor binnen. Marcel is een profiel (of zoals hij het zelf noemt “een kam”) aan het slijpen met een slijptol in een stuk metalen plaat. Het is een onderdeel voor een special effect voor de spooktocht. Ricardo stuitert heen en weer met een motortje in zijn handen. Hij heeft een idee maar de fine tuning is er nog niet. Wim is ook weer van de partij. Hij hangt voorovergebogen in de gereedschapswagen op zoek naar een stuk gereedschap. Op de fiets-reparatie-sectie hangt een elektrische fiets. Wat een mooi samenwerkingsproject voor Ricardo en HJ…. De dames van de burendag zijn vlijtig damstenen aan het verven. Klaas zit te verven. Hij moppert, het gaat dus goed met hem. Ik loop na het aanrecht om koffie te pakken. Daar komt hij aangesprint. Mopper de mopper. “koffie is niet te zuipen” “koffie is voor iedereen” mopper de mopper. Ik ben ook blij om hem weer te zien. In de studio zitten HJ en Johan. Ze staan samen voor een probleem. Dit probleem is op de ontleding van de evolutie theorie na, toch wel wereldwijd de meest complexe  uitdaging momenteel. Hoe krijgen we het mengpaneel tussen de Internetradio? Later op de avond doet Johan een vreugdedansje door de studio: Het is hem gelukt! Dat wel…. En mijn blog online zetten….?

Verrast loop ik veel later dan gepland de werkplaats binnen. Bij mijn laatste aanwezigheid was de werkplaats omgetoverd tot een eetzaal voor het gezellige gezelschap van Roeg en Roem. Nu is het weer de vertrouwde werkplaats waar hard gewerkt wordt, problemen worden opgelost, ideeën werkelijkheid worden, buurtbewoners op bezoek komen, mannen de baas zijn! De geur van metaal, hout, olie, verf, koffie, zweet en e-sigarets vullen mijn neus en ik word blij. Het ontbijt was ontzettend leuk. de organisatie was aanwezig om 7 uur en de gasten druppelden vanaf half 8 binnen. De catering van kokki on tour uit Selwerd wordt ook binnen gebracht. Een leuk buurtbedrijfje. Na een warm welkom met een lach en een traan, gesproken door Richard, Begon het ontbijt en namen de dames van Roeg en Roem het over. Na het ontbijt volgde een rondleiding door het gebouw, gegeven door The Man Himself: Sherlock. Daarna bleef een klein groepje over voor een vergadering en daarna na een warm afscheid, scheiden onze wegen. We hebben de ochtend mooie contacten opgedaan. We hopen dat een ieder het na de zin heeft gehad.

En zo ruist de avond langzaam voorbij. We verzamelen ons om de tafel. Het is tijd. De dames zijn naar huis. Wim heeft zijn “stik ook opgetrokken” We kletsen na, het was een mooie avond in Vinkhuizen.